dilluns, 13 d’octubre del 2008

NEIX LA COORDINACIÓ D'ENTITATS REPUBLICANES I MEMORIALISTES DE CATALUNYA


En la ciutat de Terrassa, el dia 11 d’octubre, ens hem reunit diverses entitats de l’àmbit de la recuperació de la memòria històrica i de la lluita per la Tercera República.

Les entitats reunides hem constatat que l’actual sistema polític basat en la monarquia hereva del feixisme i en la Constitució de 1978, no ha estat capaç de resoldre els greus problemes de les classes populars, així com tampoc ha estat capaç de resoldre la qüestió nacional i l’encaix de les nacionalitats en l’Estat espanyol.

Trenta anys de suposada democràcia, no han servit per fer una veritable reparació a les víctimes i familiars de la repressió feixista. Davant d’això, l’administració intenta maquillar el passat històric amb una Llei de Memòria que és una autèntica llei de punt i final. En aquesta llei no es condemna el cop d’estat de 1936 contra la República, la guerra civil ni el feixisme, a més no s’anul·len els judicis sumaríssims del franquisme.

Al mateix temps, aquest marc legal tolera i empara als partits feixistes i d’extrema dreta que campen lliurement i que són els hereus de la dictadura feixista, constituint una contradicció amb la més elemental idea democràtica.

Per aquests motius, les associacions presents hem decidit constituir una coordinació que ens permeti avançar en la lluita per una veritable recuperació de la memòria històrica i de la Tercera República, promovent els valors de democràcia i justícia social patrimoni del republicanisme.

Aquest procés, continua obert a les incorporacions d’altres entitats i associacions que ho desitgin i que comparteixin la necessitat d’avançar cap a la Tercera República.

Llista d’entitats que s’adhereixen:

Ateos y Republicanos, Associació Cívica Mogoda per la Tercera, Associació de la Ciutadania de l'Hospitalet per la Tercera República, Associació de Terrassa per la Tercera República, Associació Enrique Lister ,Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de Rubí- Neus Català, Associació Republicana de Catalunya, Associació Sabadell per la República, Ateneu Republicà de Catalunya, Col·lectiu pels drets de la gent gran de Rubí, Col·lectiu Republicà del Baix Llobregat, Ciutadans per la República, Ciutadans per la República - Tarragona, Entesa de Catalunya per la República, Mesa Cívica de Sant Martí, Unitat Cívica per la República - Garraf.

1 comentari:

ivan ha dit...

Esperemos que tan dilatada lista de organizaciones sirba para algo mas,que para salir en la foto
Mucho republicano que hoy por hoy, no lo
manifiesta delante del pueblo,ni participa
en las luchas unitarias que actuualmente se llevan a cabo.
EL DIA 5 DE NOVIEMBRE,salvando honrrosam-
mente a los del barrio de GRACIA,no se vio
a la coordinadora
Si se sigue con actitudes burocraticas de no participar,como nos presentaremos ante
las masas de trabajadores.
FERMINREFIDAFLOGRANT